Waarom heb ik Asus gekocht?!

Door Reinman op maandag 30 maart 2009 14:45 - Reacties (32)
Categorie: -, Views: 6.185

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Albert Einstein


Als Albert gelijk heeft maakt mij dan tot de mensen die gek zijn?

http://tweakers.net/ext/f/IR9uuNDawYGskYMk9Adt3yv4/full.jpg

Asus support page, Europe mirror, klik download, klik motherboards, klik series, klik mobo, klik driver. En tussen al die stappen mag je dus dat schermpje plaatsen waar je ongeveer over nieuw mag beginnen. Ja ik ben dus aardig gek, ik heb wel 30x het nu geprobeerd zo niet meer.

Daarom heb ik een hekel aan Asus. Volgens mij hebben ze de slechtste support site in de hele wereld(*). Dit komt zo geregeld voor. Wat nog frustrerender is. De enige die het vaak wel doet is Taiwan. Niets tegen de mensen daar, maar ze wonen gewoon zo verdomd ver weg. Dat heeft het gevolg dat ik mijn drivers mag downloaden met 10kbs. Nu zou dat geen probleem zijn ware het niet dat de driver packs nog al groot zijn(500MB). Echt serieus, Asus: Koop een goeie Europa mirror!

Ik weet dat iedereen zijn meug heeft, maar ik snap niet dat mensen zeggen, ja ik heb altijd Asus gehad dus het zal goed zijn! Ik heb ervaringen met vele bordjes van vele merken, maar ik moet zeggen dat de slechtste bordjes van Asus zijn. Misschien koop ik de verkeerde, misschien moet ik beter onderzoek doen. Misschien moet Asus gewoon betere borden maken. Ze kunnen het vast wel, maar bij de value borden word natuurlijk zo min mogelijk moeite in gestoken.

Lees hier mijn review over de M3N78-CM: productreview: Asus M3N78-CM review door Reinman

Net zoals de CPU support list op de Asus site. Die is echt verdomd lastig om te vinden als je niet weet waar je moet zoeken.

Nu zit ik weer met de gedachte, waarom heb ik een Asus genomen? Zelfde gedachte na dat ik de review had geschreven. Waarom heb ik niet gewoon een gigabyte genomen welke een lekker werkende site heeft een goeie EU mirror en een veel betere bios. WAAROM?!! WAAROM?!!


(*)Die ik tot nu toe ken. MSI, Asrock, Gigabyte zijn beter.

Volgende: Kleine computer ergenissen 06-'09 Kleine computer ergenissen
Volgende: DX10.1 Adelaars en Friese Netbooks 03-'09 DX10.1 Adelaars en Friese Netbooks

Reacties


Door Tweakers user Dutch2007, maandag 30 maart 2009 15:06

probeer maar de .com.cn site, die deed laatst ook bij mij werken

Door Tweakers user SilentSimon, maandag 30 maart 2009 15:07

Sja ik koop altijd Asus bordjes omdat ik altijd goede ervaringen mee heb, dan praat ik wel over mid- en highend mobo's. kan de drivers altijd wel vinden en meestal ook gewoon downloaden :)

Door Tweakers user cytherea, maandag 30 maart 2009 15:08

Droog, liep me hier net ook helemaal blauw aan te ergeren :) Misschien moeten ze servers gaan maken en er wat meer ophangen.

Door Tweakers user Reinman, maandag 30 maart 2009 15:11

@Dutch2007.

Dank u voor de tip. Ik kwam er nu idd door en het downloaden gaat nu met 15kbs in plaats van 10. ETA 6 1/2 uur voor de chipset driver set.

Edit: Oeh ik zag 100kbs voor bij komen :D awwww nu is hij weer 27kbs...Hij fluctueert nog al.

[Reactie gewijzigd op maandag 30 maart 2009 15:12]


Door Tweakers user Andros, maandag 30 maart 2009 15:11

Tip, gewoon naar de global site gaan. Heb zelf een Asus laptop waar ik een zut aan drivers voor nodig had en dat viel me echt reuze mee. True, Europese site is ronduit troep maar global werkt best redelijk. En alle drivers gewoon kunnen vinden, ook voor 64-bit. Wel eens anders gezien. Wat mobo's betreft heb ik ook een slechte ervaring met niet-werkende USB poorten. Hoef je iig niet het hele merk op af te rekenen, Asus maakt wel zo veel PC spul tegenwoordig dat er altijd een foutje in kan sluipen. Maar me volgende laptop wordt zeker weer een Asus :)

Door Tweakers user g0tanks, maandag 30 maart 2009 15:12

De site van Asus wil inderdaad niet altijd even goed werken, maar met de bordjes zelf heb ik nooit problemen gehad :)

Door Tweakers user TERW_DAN, maandag 30 maart 2009 15:15

Asus downloadsites (en sowieso hun archives) zijn zo brak als maar kan. Traag en in 90% van de gevallen niet bereikbaar met de melding dat ze onderhoud aan het plegen ijn.

Nu ben ik dit wel gewend van mobofabrikanten, zoals Asus, ECS, Soyo, Soltek, Epox, Chaintech, op een enkele na. De MSIsite werkt snel en lekker, en alles is er te vinden. De Gigabyte.com.tw site is dramatisch traag (tenzij je in Taiwan zit), maar de Gigabyte.eu mirror ervan is wel lekker vlot.
Echter, welke mirror ik ook probeer van de Asussite... het is traag of het werkt gewoonweg niet.

Asus is een van de grootste fabrikanten van de wereld, maar waarom ze het niet voor elkaar krijgen hun supportsite op orde te krijgen vraag ik me af.

Door Tweakers user mae-t.net, maandag 30 maart 2009 15:18

Na het lezen van de titel van je blog, dacht ik dat je Asus had gekocht, inplaats van een Asus. Dan had je mooi wat aan die ongeloofelijk brakke website kunnen doen ;)

Maar zonder gekkigheid: de bordjes zelf vind ik tegenwoordig middelmatig van kwaliteit. Werkt meestal wel, maar voor het normale werk ben ik over op Gigabyte. Over de laptops ben ik dan weer goed te spreken, behalve als je onderdelen nodig hebt. De service is ver beneden peil.

Door Tweakers user IceStorm, maandag 30 maart 2009 15:18

En wat ik helemaal erg vind, het is 'altijd' al zo geweest. Ik kan me niet anders herinneren dan dat drivers zoeken op de asussite gewoon een ramp is, laat staan downloaden.
Punt is, alles staat er wel maar je moet je vaak werkelijk door de time-outs heenslaan (en meteen ook de enige plek die ik ken waar een downloadmanager nog wel eens van pas wil komen).

Dus ik sluit me op de maandagmiddag lekker aan bij de rant :D

Door Tweakers user Misjiel, maandag 30 maart 2009 15:38

Heb ook de ervaring dat de Asus-website erg slecht bereikbaar is. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat ik geen Asus MoBo gekocht heb. Ik wilde een 780G moederbord hebben en keek bij MSI, Gigabyte en Asus. De Asus-site ging zo traag dat ik die buiten de vergelijking heb gelaten en gekozen heb voor een Gigabyte (hoewel ik wel een Asusfan was). Ben nu zo tevreden over Gigabyte (met meerdere producten, en ook de reviews van anderen zijn over het algemeen positief) dat ik voorlopig ook geen Asus meer hoef ...

Door Tweakers user Klaas van der Heide, maandag 30 maart 2009 15:53

Snap niet waar je zo boos over doet. Heb vanmorgen de drivers gehaald voor mijn asus 7900 GT en alle drivers van het bord. Gewoon voor de site in europa gekozen. Ik haalde 10 Mb per sec bij de drivers voor het moederbord en 11 voor de GraKa. Zou het zou kunnen zijn dat je gewoon niet meer bandbreedte hebt ingekocht en dat je daarom zo zit te kiften. Kijk eens in je eigen geheugen.

Ook de support antwoorden gaan snel. Binnen 24 uur een antwoord is heel normaal. Kreeg zelfs ooit gratis de back-plate opgestuurt van een A8V bord dat ik als RMA bord had gekocht.

Ik gebruik al asus borden vanad de P2T4 in AT formaat en heb nog nooit te klagen gehad.

Door Tweakers user Derice, maandag 30 maart 2009 15:55

Tja... ASUS... ben er ook redelijk klaar mee.
Van alle mobo's die ik over de jaren heb gehad, werkte er bij geen eentje de WOL functie. :/
En die support site... welke specifieke ASUS driver heb je nodig om je pc aan de praat te krijgen? Download ze liever bij de fabrikant van het onderdeel zelf (intel, nvidia, broadcom, etc). En die ATK100 driver (of wat het dan ook mag wezen) trek ik dan wel van de CD af.

Door Tweakers user Reinman, maandag 30 maart 2009 15:56

Snap niet waar je zo boos over doet. Heb vanmorgen de drivers gehaald voor mijn asus 7900 GT en alle drivers van het bord. Gewoon voor de site in europa gekozen. Ik haalde 10 Mb per sec bij de drivers voor het moederbord en 11 voor de GraKa. Zou het zou kunnen zijn dat je gewoon niet meer bandbreedte hebt ingekocht en dat je daarom zo zit te kiften. Kijk eens in je eigen geheugen.
Bandbreedte in gekocht? Waarom zou ik bandbreedte moeten kopen? Ik zit op 10Mbit kabel van ziggo. Normaal vliegt hier alles binnen, behalve asus drivers. dus ik heb alle recht op kiften.

[Reactie gewijzigd op maandag 30 maart 2009 15:57]


Door Tweakers user Demo, maandag 30 maart 2009 16:05

Die downloadsites zijn allemaal traag, dus da's geen reden om geen Asus te nemen - sowieso haal ik mijn drivers voor zover mogelijk bij de chipsetfabrikant, mobofabrikanten lopen vaak maanden achter qua versies.
Wat wel een reden is om het niet te kopen, is de ontzettend middelmatige kwaliteit van hun mobo's. Iedereen roept inderdaad "ik heb het al jaren en het werkt altijd" maar dat doet het dus niet! Zoek voor de gein eens op "geheugenprobleem" op GoT en 90% van de topics die je tegenkomt betreft een Asus-mobo. Op de een of andere manier krijgen ze het keer op keer weer voor elkaar om hun borden met een handvol geheugenmodules te laten werken, terwijl bij andere fabrikanten vrijwel alle geheugen werkt. (mits het fysiek ondersteund wordt natuurlijk) Dan zou ik me als hardware-ontwikkelaar toch eens heel erg goed achter mijn oor krabben.

Door Tweakers user Reinman, maandag 30 maart 2009 16:19

De Gigabyte.eu mirror is helemaal niet traag. Die heb ik nog nooit traag mee gemaakt ook.

Door Tweakers user Eguna, maandag 30 maart 2009 16:27

Nou, ik kan het met je delen dat de Asus website p00p is.
Naast dat probleem waar je nu tegen aanloop heb ik ook wel eens gehad dat ik chipset drivers wou downloaden, maar de link ging naar een of andere MakeDisk.exe, waarmee je de BIOS kan flashen... Ga je naar een 'am2+ moederborden' pagina, lege pagina.
Uitstekende planken, brakke website. Nťt Logitech, goede spullen maken maar drivers schrijven...

Door Tweakers user Malarky, maandag 30 maart 2009 16:28

Ik gebruik altijd Driver Genius op mijn werk om nieuwe pc's up-to-date te maken. Vroeger waren hun servers ook traag maar nu trek ik zeker 2000kb/ps eruit.

Door Tweakers user HyperBart, maandag 30 maart 2009 16:44

Naah, van asus blijf ik nu af, heb genoeg problemen gehad met mijn degelijk bordje (althans dat dacht ik van de Asus P5N32SLI Premium Wifi AP edition...)...

Door Tweakers user libero, maandag 30 maart 2009 17:01

kan iemand ze niet gewoon eens bellen hierover?
dat die site brak en tergend langzaam is, is al sinds 2001 zo, misscihen weten ze het gewoon niet....

Door Tweakers user stylezzz, maandag 30 maart 2009 17:02

Koop gewoon gigabyte. Kwaliteit top, service top.... Asus heeft lang genoeg het mobo monopolie gehad. :P

Door Tweakers user BDH360, maandag 30 maart 2009 17:08

Ik heb er varingen met zowel Gigabyte als Asus.

Gigabyte.com = extreem langzaam altijd. De EU versie werkt, I.C.M. de (niet zo enorm oude) Russische mirror perfect.

Asus = niet erg snel met bladeren, maar loopt door. Als je download langzaam is 2x opnieuw aanklikken, dan ineens schiet hij naar een andere mirror, lijkt, en dan boost ie vooruit.

Door Tweakers user Nielson, maandag 30 maart 2009 17:27

'Vroeger' was er nog een duistalige Asus site (www.asus.de oid), site zag er niet (Web 1.0 achtig) en dus duistalig, maar downloaden van drivers ging altijd lekker vlot.

Door Tweakers user Kosty, maandag 30 maart 2009 17:41

Dan wil ik ook mijn mening kwijt over ASUS en MSI...

Ik gebruik al jaren MSI spullen, mobo, videokaart... Laatst nog een high end 775 systeem in mekaar gestoken voor een vriend van me, weer allemaal MSI spullen - alles werkte perfect, drivers installeren geweldig enzo gewoon geen problemen (gebeurd wel meer als ik systemen in mekaar zet voor andere dat ik daarin ook MSI gebruik)

Nu kreeg ik van hem een "spare" moederbord en videokaart uit z'n oude systeem
BAGGER dat die spullen zijn, Asus allebei - site niet te doen traag, BIOS updates moeten via diskettes (heel veel CDs gepruts om uiteindelijk "version dismatch" errors te krijgen) (Was een P5LD2)
Het BIOS dat eropstond vond ik persoonlijk nogal onduidelijk ivm overclocking... Maarja !

De videokaart (Radeon 1650PRO) had dan weer als probleem dat hij te warm werd ingame (tijdens het testen dus) - nadat ik de fan een halfuurtje "forced" op maximum zette (moet elke fan toch gewoon kunnen ?) kwam er een klap, de fan viel uit de heatsink en het was gedaan ermee...

Zo'n zaken nog een paar keer terug tegengekomen in de pc winkel waar ik af en toe werk, en het was ofwel bij Acer PCs,Medion PCs met Asus onderdelen (Maar ook non-OEMs hoor)

Nog nooit meegemaakt met MSI, ook niet met Intel, en over Gigabyte hoor ik ook wel goeie dingen. Voor de rest weinig ervaring

Door Tweakers user rmidget, maandag 30 maart 2009 18:04

Eigenlijk begrijp ik een paar dingen niet goed, ik ben al jaren gebruiker van Asus mobo's, en ik heb nooit moeite met het binnenhalen van drivers, en vind de site wel overzichtelijk. Wel heb ik af en toe het idee, dat ze soms moeilijk bereikbaar zijn, en altijd onder het mom van onderhoud aan de site. Maar als ze, en wat bij mij veelal het geval is bereikbaar zijn, heb ik mijn drivers zo binnen. En overigens voor chipset drivers ga ik altijd naar de fabrikant, want dat is wel een minpunt van Asus, daarmee liggen ze altijd achter. Maar verder geen problemen. En over de bios gesproken, ik vind ze juist wel prettig, vooral de AMI, vroeger was het altijd Award, met beide geen problemen. Zijn fijne bordjes, maar ieder het zijne. ;)

Door Tweakers user Reinman, maandag 30 maart 2009 18:11

Bios is waardeloos. Ik kan niet eens mijn voltage naar beneden zetten, alleen omhoog. Daar heb je wat aan als je zuinig wilt.

Door Tweakers user JoWannes, maandag 30 maart 2009 18:48

Nu, ik ben pro-Asus. Hoewel ik moet toegeven dat de site geregeld traag is, heb ik toch ook al geregeld aan de max van mijn connectie, d.w.z. 1.3MB/s, gedownload. Niet slecht dus.

Asus is nu eenmaal een grote speler, en van zo'n merk heeft de server heus wel wat load... Soms meer dan anders, het is niet altijd goed en niet altijd slecht... :)

Asus producten zijn echt wel van degelijke kwaliteit, en de wachttijd voor een driver waard. Althans, dat is mijn mening.

Voor vele drivers (bvb geluid, graka, Intel chipset drivers) kan je, mits je weet welke je moet hebben, ook gewoon via google een snellere mirror zoeken.

Niet tegenstaande dat een Europese mirror geen overbodige luxe zou zijn. ;)

Door Tweakers user rjanke, maandag 30 maart 2009 18:49

Je kan als je de driver al weet ook even via ftp.asus.com downloaden, dat gaat ietsje sneller ;) .

Door Tweakers user Kosty, maandag 30 maart 2009 18:52

@JoWannes :
Wat is jouw mening over Asus t.o.v. andere merken ? Ik ben opzicht niet "tegen" Asus, er is gewoon beter (imo)

Door Tweakers user GoldenBatt, maandag 30 maart 2009 19:10

Laatste 3 keer dat ik bij Asus drivers downloade ging dit gewoon met 800KB/s. Max van mijn verbinding op dat moment. Prima dus. De keren daar voor was t wel traag, maar 10? normaal was dat gemiddelt 50 bij mij :)

Door Tweakers user Borizz, maandag 30 maart 2009 19:23

Ik had de laatste tijd eigenlijk het idee dat de support site en dan vooral de downloads een stuk sneller waren dan voorheen. Downloadsneldheden die tegen de max. van mijn internetverbinding aanzitten zijn geen uitzondering. N.a.v. deze blog heb ik het nogeens getest, maar ik haal snelheden van 1100 KB/s (max. van mijn internet verbinding).

De url die ik gebruik is http://support.asus.de , en dan kies ik meestal voor de global download site bij het downloaden van drivers.


Door Tweakers user nFo, woensdag 8 april 2009 19:59

Of via de achterdeur werkt altijd: ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/
En dan socket uitzoeken en model.

Reageren is niet meer mogelijk