I want you!: To write a 5 star review.

Door Reinman op donderdag 23 juli 2009 17:41 - Reacties (21)
Categorie: -, Views: 8.646

Hallo en welkom!
iwantyou

Wanneer is een review slecht?
Heel simpel, tweakers.net laat mensen sterren toe kennen aan een review. Het aantal sterren hebben volgens tweakers de volgende betekenis.

1 Ster: Zeer slordige en onvolledige review met gebrekkige onderbouwing.
2 Sterren: Matige review met onvolledige beargumentatie.
3 Sterren: Korte en bondige review met degelijke beargumentatie en een nette layout
4 Sterren: Goed verzorgde review, goede onderbouwing en uitgebreid omschreven ervaringen
5 Sterren: De krenten in de pap. Bijzonder uitgebreide reviews van zeer hoog niveau.

Wat willen we dus niet meer zien? 1 en 2 ster reviews!
yesno

Benodigdheden voor een review.
1) product(duh!)
2) Google(is je vriend
3) Spellingscontrole
4) Deze handleiding

Hoe begin ik met schrijven?
Eigenlijk begin je niet met schrijven, maar begin je met de waardeoordeel toe te kennen aan de verschillende punten. Deze worden door tweakers.net opgegeven en kan je verschillende gradaties geven. Bedenk dus van te voren al waarom jouw product deze score verdient. Deze score gaat als basis dienen voor de structuur van de review.

Heb je alles een score gegeven, is het tijd om hem al te plaatsen. Nu heb je een simpele review gemaakt. Hier kan geen commentaar of sterren voor gegeven worden. Om er nu een goeie review van te maken druk men op de daar voor bestemde knop rechts. Nu kan je een normale review gaan schrijven. Vergeet niet het vinkje(Previewmodus) boven aan de pagina aan te zetten, zodat je rustig kan door werken aan je review. Hij is dan niet zichtbaar voor het publiek en kan je later verder werken mocht je het niet in een sessie af krijgen. Het hoeft dus niet afgeraffeld te worden. Je kan er dan zo lang over doen als jij denkt dat goed is.

Kopjes:
Hier begint de vorm van je review. Het frame waar je de review in gaat bouwen. Zoals ik al in het paragraaf hier boven aangaf. De kopjes worden gevormd door de onderdelen waar je een waarde oordeel aan gegeven hebt. Dus algemene beoordeling, etc. Al deze kopjes neem je over en maak je bold. Dat is het knopje b of de tag b tussen [] te zetten en te eindigen met /b tussen de []. Bij deze overgenomen kopjes voeg men een inleiding en een conclusie. Dit is makkelijk voor mensen die de review skimmen om te zien of hij interessant is. Onderschat een goed onderbouwde inleiding met waarom je het product gekozen hebt niet! Je inleiding is je uithangbord.

In het geval van een processor review, wat ik als voorbeeld gebruik, komt dat er zo uit te zien, met daarbij wat er ongeveer zal in komen.

Inleiding
Ik heb gekozen voor dit product omdat:
Algemene beoordeling
Als ik alles mee nemen vind ik het totale product zo goed omdat
Prestaties
Ik heb deze benchmark gedraaid
Featureset
Hij ondersteund de volgende dingen.
Stabiliteit & betrouwbaarheid
Hij is niet/wel vast gelopen
Overklokbaarheid
Ik heb hem wel/niet overgeklokt
Warmteproductie
Idle en load is.
Prijs
duur? Relatief duur?
Conclusie
Ik vind dit er van

Dit is mijn structuur, die ik ga vullen met mijn review. Er staat al kort bij wat er ongeveer onder moet komen te staan als hint voor het volgende onderdeel.

Wat vertel ik over het product?
Sommige producten lenen zich erg makkelijk voor een review. Neem een processor, daar kan je heel wat over vertellen. Je kan benchmarken om te kijken hoe snel hij is. Meten hoe warm hij word. Bij een monitor is het een stuk lastiger. Wat ga ik vertellen over een monitor? Bij dat soort producten is het vooral jouw persoonlijke oordeel. Wat maakt het product in jouw ogen goed of slecht en waarom. Een goed idee om te kijken bij anderen. Zoek naar een 5 sterren review van een soort gelijk product. Daar kan je in vinden wat zij allemaal verteld hebben over het product en die kennis kan je gebruiken in je eigen review. Bedenk dat vergelijkingen met andere producten in de zelfde cathogorie zeer wenselijk zijn. Eveneens foto's. Zeker bij producten waar je niets kan testen, doen vooral foto's het goed.


Foto's
Ik kan maar 4 fotos er onder zetten, help?!
Heb je genoeg karma, dan kan je bij tweakers een fotogalerij kopen met je karma. Hier kan je netjes de foto's uploaden en gebruiken. Heb je dat niet, dan kan je ook gratis terecht bij Flckr. Hier kan je ook netjes je foto's parkeren. Bedenk dat deze niet breder dan 500 pixels worden. Anders ontbreken er stukken. Je kan foto's in de text plaatsen door gebruik te maken van de img tag. Img tussen [] en afsluiten met en img tag met een /. Hier tussen zet je de URL van de foto. Zet hier onder nog foto x: laat dit en dit zien.


Benchmarks:

Elke tweaker is gek op benchmarks, zelfs die tweaker die zegt dat niet te zijn, is dat stiekem toch! Benchmark dus naar hartenlust een eind weg. Alleen waar vind ik benchmarks? Welke benchmarks zijn nuttig? Ik zal hier een heel aantal benchmarks neer zetten en een beetje uitleggen wat ze doen.

3DMark:
http://www.futuremark.com/benchmarks/
3Dmark is een de bekendste grafische benchmarks en komt in veel smaken, van de oude 2001 die gebruikt word omdat ie processoronafhankelijk zou zijn tot de nieuwste Vantage welke de DX10 API ondersteund. De meest gebruikte is 2006. Let wel dat deze erg afhankelijk is van een schoon systeem en van een snelle processor. Let wel dat het betaalde versies zijn. 2005/2006 kan je niets aan de instellingen veranderen in de demo en Vantage kan je maar 1x draaien.

Super Pi:
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=36
Pi berekenen achter de komma, dat is wat super pi doet. Alleen leent een intel core zich hier beter voor dan een AMD. Je moet er dus ook niet te veel waarde hechten aan deze benchmark. Wel leuk als je zelfde serie test of een overclock. Ook zeer afhankelijk van het geheugen en kan daar dus ook voor gebruikt worden.

Orthos

http://sp2004.fre3.com/beta/beta2.htm
Niet echt een benchmark, maar een stresser. Deze strest je Processor zodat je kan meten wat de 100% stress temperatuur is.

Blender
http://www.google.nl/url?...2J1RFeChyZiDv3bXMk6lApfuw
Het laden van de standaard mee geleverde render is zwaar voor de processor en het geheugen. Een goeie benchmark voor beide dus. Je zult zelf moeten timen hoe lang het duurt.

Sysmark
http://www.bapco.com/
Zoals de naam laat door schemeren bencht sysmark het hele systeem. Alle onderdelen worden dus getest. Helaas niet gratis.

Sissoft Sandra
http://www.sisoftware.net...ation=downandbuy&langx=en
Is een heel erg uitgebreide suite aan tests. Geheugen, hardeschijf en de processor kunnen hier met verschillende tests worden gebencht en ook direct vergeleken worden met andere bekende processors.

HDtach
http://www.simplisoftware.../index.php?request=HdTach
Een hardeschijf benchprogramma.

HDTune
http://www.google.nl/url?...ktsaoCZM3AiFA74GNBRdVnEGg
Een hardeschijf benchprogramma.

Atto
http://www.techpowerup.co...Disk_Benchmark_v2.34.html
Een hardeschijf benchprogramma.

Cinebench

http://www.techpowerup.com/downloads/697/Cinebench_v10.html
Een rendering benchmark. Strest de processor en het geheugen.

POVray

http://www.povray.org/
Ray traycing test. Strest processor en geheugen.

Unigine Tropics Demo
http://www.techpowerup.co...ne_Tropics_Demo_v1.1.html
Videokaart benchmark. Deze test dx9, 10 en 10.1! Veel instellingen mogelijk.

Devil May Cry 4

http://www.techpowerup.co..._May_Cry_4_Benchmark.html
Deze game benchmark komt van de console en is niet heel erg zwaar. Wel veel test mogelijk.

Call of Juarez DX10

http://www.techpowerup.co...uarez_DX10_Benchmark.html
Inmiddels is de opvolger al uit, maar daarom is deze benchmark nog steeds wel een redelijk pittige benchmark.

HAWX
http://www.gameborder.com...Clancy%B4s%20HAWX%20Demo/
Game die goed gebruikt maakt van DX10.1 en zeker zwaar te noemen is.

Far Cry 2
http://download.cnet.com/...3000-7441_4-10267976.html
Een sandbox game die er erg goed uit zien en veel van je hardware vraagt.

World In Conflict
http://www.bigdownload.co...c/world-in-conflict-demo/
Strategie game welke zwaar op je processor leunt.

Voor mijn product staan er geen benchmarks tussen, wat nu?
Heel simpel, je zult je product moeten beoordelen met je eigen inschattingsvermogen. Of google gebruiken en er een vinden. Wat vind je goed of slecht aan het product? Waarom vind je dat? Hoe zit dat bij vergelijkbare producten? Waarom heb je die niet genomen? Zitten er bijzondere of eigenaardige dingen aan of op. Probeer dus te vertellen wat jouw bevindingen aan het product zijn. Daar van zijn de kopjes weer het leidraad wat er ongeveer verteld moet worden. Juist een persoonlijke mening geven is heel belangrijk. Omdat je juist geen professionele reviewer bent, maar iemand van het volk! Dat geeft een heel ander beeld van een product. Behoed je alleen voor consumer bias ook wel cognitieve dissonantie genoemd. Wat inhoud: Omdat je het product gekocht hebt, moet het wel goed zijn en daarom heb ik het product gekocht. Blijf dus objectief. Maar bevalt iets je super van dat product, dan hoef je dat natuurlijk niet onder stoelen of banken te stoppen.

Informatie:
Het doel van de review is de lezer te informeren over een product. Hier bij hoort ook het opdreunen van de specs van de fabrikant(onder featureset vaak) en wat jij hier van vind(wat vind jij belangrijk aan de specs, wat van de specs heb jij dit product op uitgezocht, aan de hand van welke specs heb jij dit product gekozen?). Ook google kan veel helpen met het zoeken naar al bestaande reviews van grote sites. Deze kan je gebruiken als spiegel voor je eigen review. Ook geven deze vaak informatie wat jouw weer op ideeŽn kan brengen om te laten zien aan de lezer.

Spellingscontrole:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3291
Firefox bied een spellingcontrole plugin. Deze lost al een heleboel ergernis aan slechte spelling op. Gebruik ook interpunctie(je weet wel punten, komma's etc). Een aantal spelfouten hebben is niet erg. Zolang het niet de spuigaten uitloopt. Je kan het ook eerst typen in Word/Openoffice en dan copy pasten.

Commentaar:
Hoe ga je om met commentaar? Heel simpel. Kijk wat je er mee kan en leg uit waarom je bepaalde dingen zo hebt gedaan.


Reinman, ik wil ook helpen met mensen betere reviews te laten schrijven, wat moet ik doen?
Niet deze link posten onder hun review. Deze DMen of op hun tweakers galerij neer zetten(als je op hun naam klikt enzo). Het niet hebben over de inhoud van de review, maar de vorm is offtopic en dan krijg je dus een 0.

Reinman ik heb geen zin om een 5 sterren review te schrijven of Łberhaupt om meer dan 3 regels te typen.
Typ dan niets en laat het een simpele review! Dus alleen de scores. Zo heb je toch een soort van review gemaakt, maar niemand blij gemaakt met een niet-bestaande review.


Einde met een persoonlijke noot.

Zoals je ziet aan de comments is ook mijn blog niet perfect. Ik ben lichtelijk dyslectisch(je vraagt je af waarom ze zon woord geven aan mensen die moeite hebben met schrijven :p). Heb je dyslexie, laat dat je vooral niet tegenhouden om een review te schrijven! Voor de mensen met de comments, ik zal de verbeteringen doorvoeren.


Disclaimer:
Reinman, Reinman Rules! zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van het lezen van deze blog of het ondernemen van actie tegen slechte blogs. Voor vragen of opmerkingen laat een bericht achter.

Volgende: Van uitstel komt duurkoop! 07-'09 Van uitstel komt duurkoop!
Volgende: Kleine computer ergenissen 06-'09 Kleine computer ergenissen

Reacties


Door Tweakers user Snake, donderdag 23 juli 2009 18:45

+1 hoe schrijf ik een blogpost ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juli 2009 19:16]


Door Tweakers user JoWannes, donderdag 23 juli 2009 19:38

Spellingscontrole:
(...) Een aantal spelfouten hebben is niet erg. Zolang het niet de spui gaten uitloopt. Je kan het ook eerst typen in Word/Openoffice en dan copy pasten.
En laat het nu net dat zijn dat jij wel kan gebruiken...
Of, om preciezer te zijn, een grammatica controle...
Featureset
Hij ondersteund de volgende dingen
:X
En andere...

Maar, voor de rest wel een goede post. :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juli 2009 19:39]


Door Tweakers user Jogai, donderdag 23 juli 2009 19:42

Mooie post!
En als je dan toch de testen draait kun je die hier wel submitten:
http://tweakers.net/benchdb/manager/

Door Tweakers user Soldaatje, donderdag 23 juli 2009 19:44

Als iedereen op jouw manier een review schrijft wordt het wel erg saai he?

Door Tweakers user Faust, donderdag 23 juli 2009 19:48

Het is een leuk concept ja. Mooie opmaak ook.
Met deze handleiding ga ik mijn 360 reviewen binnenkort :)
thanks!

Door Tweakers user bulle bas, donderdag 23 juli 2009 20:00

Heel goed idee, dit is precies wat ontbrak.
Ik ben zo aardig geweest om even wat fouten die in mijn oog sprongen te noteren: :+


............................................................................................

op gegeven
→ opgegeven

de waarde oordeel
→ het waardeoordeel

processor onafhankelijk
→ processoronafhankelijk

strest
→stresst

spui gaten
→ spuigaten

copy pasten
→ gebruik: kopiŽren.

spellingcontrole plugin
→ spellingscontrole-plugin

5 sterren review
→ vijfsterren-review

niet bestaande
→ niet-bestaande

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juli 2009 20:01]


Door Tweakers user Reinman, donderdag 23 juli 2009 21:58

Sja ik ben lichtelijk dyslectisch, dus ik ben heel erg afhankelijk van wat de controle tegen mij zegt. Losse woorden zie je mij veel doen omdat die er door komen :).

@soldaatje:
Maybe, maar als mensen meer ervaring krijgen drukken ze vanzelf hun stijl er op. Dit is ook meer een begin waar mensen zelf hun review in hangen. Een zetje in de goeie richting. Zodat er wat meer reviews komen. De meeste mensen zijn helemaal niet te beroerd om meer te schrijven, alleen weten de meeste mensen niet wat ze moeten schrijven over hun product.

Door Tweakers user Jungian, donderdag 23 juli 2009 22:12

Een korte review (2-3 sterren) heb ik in de meeste gevallen meer aan gehad dan die 5-sterren reviews vol oeverloos geouwehoer. Foto's dragen in de meeste gevallen ook geen hout bij aan een review, omdat die in grote getalen op het internet te vinden zijn. Meestal zelfs ook nog via onze grote vriend Google.

Ik heb welgeteld ťťn review geschreven en daar zal het voorlopig ook bij blijven. Kort mijn ervaringen neerzetten : prima, maar ik heb wel wat beters te doen dan hele boeken te schrijven over de massaproducten die ik koop. Tijd is geld.

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juli 2009 22:43]


Door Tweakers user boe2, donderdag 23 juli 2009 23:25

alsof iemand eerst de blogposts gaat doorspitten om te kijken hoe 1 persoon vindt dat een review moet geschreven worden alvorens eraan te beginnen }:O

Door Tweakers user KoffieNT, vrijdag 24 juli 2009 00:48

Deden ze dat maar, dan hadden 'we' toch echt een mooiere professionelere productreviewdatabase.

Nu zie je vaak: "Ja, best een goed apparaat, kopen!" en klaar..


Goede blog! 5 Sterren!

Door Tweakers user Rev-anche, vrijdag 24 juli 2009 04:38

quote Reinman ben lichtelijk dyslectisch.

Nou dan heb je mijn RESPECT!! mijn broer ook en ik kan je vertellen dat hij daar nog steeds na 45 jaar onder lijdt.

wat betrfeft je blog goede inhoudelijke opmerkingen zonder arrogant over te komen mijn complimenten en dank _/-\o_ voor wat het waard is ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 juli 2009 04:53]


Door Tweakers user Kaasplank, vrijdag 24 juli 2009 09:32

slechte reviews zijn ook reviews. Zolang mensen maar de groene balkjes waarheidsgetrouw invullen dan is er al heel wat betrouwbare informatie over het product beschikbaar. Mocht er dan een 3+ sterren review zijn dan lees je die ook nog even.

Ik heb liever 10 1 ster reviews zodat er een goede doorsnee waardering is dan 1 overdreven nette productreview van een karmahoer.

imho

tweakertjes die hun mening aan anderen op proberen te dringen.. royal sadness :`)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 juli 2009 09:33]


Door Tweakers user Herko_ter_Horst, vrijdag 24 juli 2009 10:03

"Ik heb liever 10 1 ster reviews zodat er een goede doorsnee waardering is dan 1 overdreven nette productreview van een karmahoer."

En dat is dan weer jouw mening. Dus wat zei je ook alweer over tweakertjes die hun mening aan anderen op proberen te dringen?

Door Tweakers user Kaasplank, vrijdag 24 juli 2009 10:10

Er zit nogal een verschil in een blogpost er aan wijden of een simpele reactie daarop geven.

maargoed. Ga gerust verder met het opdringen van allerlei door gebruikers bedachte regeltjes. En dan later klagen dat de community niet meer gezellig is.. like duh 8)7

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 juli 2009 10:14]


Door Tweakers user SPee, vrijdag 24 juli 2009 12:12

"Ik heb liever 10 1 ster reviews zodat er een goede doorsnee waardering is dan 1 overdreven nette productreview van een karmahoer."
Ligt eraan. Als er iemand is die afwijkt van de rest, dan wil ik wel weten waarom ;)
Als het inderdaad allemaal 1-ster reviews zijn met 'goede waardering', dan zal ik geneigd zijn dat product als 'middelmoot' product bestempelen; geen topproduct, geen miskoop.
Als tweakers wil je de topproducten, dus zal dit in de reserve lijst terechtkomen. Tenzij de andere gewenste producten slecht zijn ;)

Door Tweakers user Olaf, vrijdag 24 juli 2009 18:04

Hulde Reinman, mooie handleiding!

Hoewel de gemiddelde kwaliteit van de userreviews al behoorlijk hoog is kan het aantal 5-sterren-reviews niet hoog genoeg zijn natuurlijk :)

Door Tweakers user P-Storm, zaterdag 25 juli 2009 01:18

Ik weet niet of er nog behoefte is aan meer benchmarks, het er even vluchtig overheen gelezen.

Crysis Singleplayer demo +Crysis Benchmark Tool
HardwareOC UT3 Benchmark (zover ik alleen weet multiplayer)
Street Fighter IV Benchmark
Far cry 2 (alleen full version zover ik weet)

en nog een kleine kanttekening met de benchmark van HAWX, die wil per run nog wel rond de 25% afwijken WSGF

Door Tweakers user Pjerry, woensdag 29 juli 2009 03:04

Goede zaak Reinman!!

Wiethoofd en ik hadden ook al dat idee opgevat. Een maandje geleden heb ik er ook een blog (Pjerries Weblog: Betere Productreviews) aan gewijd (maar wel met een veel minder mooie opmaak).

Ook toen waren de reacties erg verdeeld. Zoals bijv. Boeboe die onverkort negatief blijft. Hij loopt m.i. het idee rond loopt dat we dit soort zaken willen opdringen (hoewel je begin wel een beetje aanleiding geeft tot die gedachte..;) ), maar wat mij betreft is dat absoluut niet zo.

Naar mijn mening is er wel plaats voor reviews van 1 t/m 5 sterren. Dat is m.i. ieders vrije keus. Mijn laatste review levert 5 sterren op maar daar heb ik dan ook ruim 10 uur werk in zitten (dan vergeet ik voor het gemak even de tijd die ik naar de aanloop van de review er al aan besteed heb, zoals andere reviews lezen, enz.). Niet iedereen wil er zoveel tijd in stoppen.

Maar als je je best doet, kun je zelfs voor een muismat nog 5 sterren scoren (productreview: Kensington Memory Gel Mouse Wristrest review door Pjerry). Wel je best doen, maar vooral ook daar plezier in hebben.

Daar raak ik de kern. Zin/plezier in hebben........
Veel mensen hebben er zin in, maar beschikken gewoon niet over de kennis. In mijn laatste review heb ik pas voor het eerst een tabelletje erin gekregen, omdat mij voordien de kennis ontbrak (maar van Wiethoofd kun je een hoop leren :) ). Mijn volgende review zal zeer zeker weer nieuwe elementen bevatten, ik vind dat gewoon leuk. Het streelt mij als mensen positief op mijn review reageren, het zet mij tot nadenken (en dus leer ik weer wat) als mensen positief kritisch zijn.
Maar om terug te komen op mijn punt. "Zin in hebben". Zoals ik al zei hebben veel mensen er zin in. Wat wij beogen (en Reinman ook begrijp ik) is die mensen die de kennis ontberen, maar er toch iets moois van willen maken, handvatten aan te reiken waarmee ze verder kunnen. Zoals Reinman al zegt, je hoeft niet bang te zijn voor een eenheidsworst. Iedereen zal zijn eigen elementen eruit pikken en daar zijn stijl mee aanpassen. Ook als je niet veel voorwerk hebt gedaan, kun je dan al een leuke review produceren. Maar wat is er nog gemakkelijker dan als je een tabel wilt maken, je naar de FAQ kunt gaan waar je dat helemaal (incl. voorbeeld) uitgelegd wordt.

Heb je er geen zin in.... iedereen gewoon evenveel recht, dan gebruik je het niet.

Reinman, wij hebben waarschijnlijk nog wel contact over dit onderwerp. Vooralsnog zijn we bezig met de UBB-codes, om in die chaos enige duidelijkheid te brengen.

Door Tweakers user ThomasAH, woensdag 29 juli 2009 22:56

Jammer dat zoveel mensen zich blijkbaar verplicht voelen tot iets? Of Reinman arrogant? Huh?! Je moet wel heel erg negatief ingesteld zijn, wil je dit als arrogant opvatten. Misschien tijd om te ontstressen? Jeez, de lontjes zijn weer erg kort :S

In mijn ogen dringt Reinman niemand iets op. Jullie bezoeken zijn weblog (niemand die je daartoe verplicht) waarin hij schrijft hoe hij vind dat een 5 sterren review er uit ziet en dat hij die liever vaker ziet dan 1 of 2 sterren review. Sterker nog, die laatste ziet hij liever helemaal niet meer. Daarom heeft hij een handleiding geschreven, en die handleiding is duidelijk de hoofdzaak van deze blogpost.

Super uitgebreid! Handig ook, al die links naar software, veel gezocht naar vele daarvan :D Netjes Reinman! :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 29 juli 2009 22:58]


Door Tweakers user Pjerry, donderdag 30 juli 2009 14:34

Volgens mij is er niemand die zegt dat Reinman arrogant is/ over komt. De enige keer dat arrogant gebruikt wordt is hier (door Rev-anche)
wat betrfeft je blog goede inhoudelijke opmerkingen zonder arrogant over te komen mijn complimenten en dank _/-\o_ voor wat het waard is ;)
Op mij maakt het dan ook absoluut geen arrogante indruk, maar wellicht (omdat ik het zo grondig eens ben met Reinman) dat ik erg door een gekleurde bril kijk.

Gewoon goed wat hier gebeurd, en helemaal omdat Reinman er belangeloos zoveel tijd in stopt. Dat vergeten mensen nog weleens!!! Alles is voor de kat z'n viool, je krijgt er niets voor behalve dan voldoening.

Door Tweakers user .Joris., maandag 26 juli 2010 12:31

Soldaatje schreef op donderdag 23 juli 2009 @ 19:44:
Als iedereen op jouw manier een review schrijft wordt het wel erg saai he?
Een review zoals hij hem beschrijft heb je tenminste wat aan, en nee dan wordt het leven juist niet saai omdat je dan continu goed leesvoer hebt dat objectief gecreŽerd is.

Reageren is niet meer mogelijk